Monday 21 September 2009

Wallonië - Vlaanderen 1-0

Ja, 't moest er eens van komen, nietwaar? Een vergelijking tussen Wallonië en Vlaanderen, tussen de Walen en de Vlamingen. We beginnen met volgende anekdote:
In het driesterrenhotel van Ellezelles konden we vanaf 8u20 ons ontbijtje gaan nuttigen. Wij stonden er natuurlijk al om 8u17, klaar om aan te vallen! Als eerste gasten hadden we vrijelijk de keus tussen al die tafels en ik kies dan graag een stoel met zicht op de andere gasten. Hannes mocht naar buiten kijken, daar heeft hij geen problemen mee. Mensen, vnl. koppels, oud en wat minder oud, jong en wat minder jong, kwamen binnen en nu komt het: de Walen zegden steeds vriendelijk 'Bonjour' en keken rond naar de andere gasten om goeiendag te knikken. De Vlamingen daarentegen keken eerst naar het ontbijtbuffet en gingen daarna zo vlug mogelijk een plaatsje bemachtigen, zonder boe of ba te zeggen. Frappant, nietwaar?! Vond ik ook en daarom ken ik Wallonië 1 punt toe, voilà. Mogen de besten winnen...

2 comments:

VlijtigVoedselteamerke said...

nog een punt voor la wallonie: de treinconducteurs!! die zijn precies altijd in vakantiestemming en treinen blijven met plezier 10 minuten staan op het perron. En het is noooit een probleem om grote, volgeladen fietsen in de kleine oude treinen te proppen voor hen.

maarten verhelst said...

Een terechte 1-0 (dat van die treinconducteurs hoort daar eigenlijk ook bij hé: de Walen zijn vriendelijker dan de Vlamingen).