Sunday, 30 September 2007

Inhaalbeweging

Even een poging doen om ons 'dagboek' van september aan te vullen. We zijn voor 't eerst in ons leven naar een BabyBorrel geweest, en dan nog wel eentje met champagne en een prachtige West-Vlaamse baby: Evert Ide (zie foto). Ouders natuurlijk superfier op hun kleine spruit, en chapeau voor al het werk dat ze verricht hadden: mooie versiering, keitof verbouwd huis, schattige moestuin en lekkere hapjes. Komaan vrienden, kweken zou ik zo zeggen! En dan ons natuurlijk uitnodigen op de babyborrel!
We zijn er ook eindelijk aan toegekomen om het fameuze Papegem in oogschouw te nemen, ttz. het pas verworven liefdesnestje van Maarten en Nele, waar nog redelijk wat werk aan is, maar 't leek mij toch al duidelijk dat het er gezellig zal worden. Myrthe vindt het ginds alleszins zalig, ravotten in de tuin, door de brandnetels hotsen zonder problemen. Wat een kind! Ze is veel veranderd by the way, helemaal open geworden. Ze zag ons staan en begon al van ver te glimlachen en bij haar is glimlachen een speciale bedoening: heel haar gezicht gaat er van stralen en je ziet alleen nog haar mond en tanden. Ze kan ook al goed babbelen, ze herhaalt veel, zegt al wat zinnetjes en is verminderd met eten. Tja, 't kan verkeren... Ze lijkt nog niet veel te merken van de dikke buik van mama Nele en het vele werk van papa Maarten.
Gisterenavond was het dan weer eens tijd voor een écht familiefeest in Lembeke, pepe werd 80 en nonkel Matty 40, reden genoeg om te vieren met lekkere toastjes en een zeer goede traiteurdienst. Leuk ook om te zien hoe de neven en nichten van Hannes veranderen, bij de ene groeit het haar naar alle kanten, bij de andere begint het al uit te vallen. De ene neef toont zich trots met een bierbuik, de andere kleedt zich modieus en wordt er met de jaren knapper op. Neen, ik ga geen namen noemen... Wel nog eens gezien hoe leuk het is om veel kinderen te hebben (denk ik toch). De kinderen van tante Gerd en nonkel Mark zaten allemaal bij ons aan tafel en zaten gezellig onder elkaar mopjes te tappen, onnozel te doen, bij te praten, enz. Een zeer plezante bende! Dankzij Marieke kan Erinn nu ook al een vis tekenen en dankzij Sara ontdekte Jente dat een andere vrouwenboezem ook best zacht kan zijn. Zeker voor herhaling vatbaar, volgend jaar 80 jaar meme en 50 jaar tante Miek? Kleine tip: laat de koffie dan iets vroeger komen.
En dan vandaag. Rustige dag, mooi weer, Waalse koffiekoeken smaken ook, zelfs met WW-koffie. Jente en Erinn slapen een (klein) beetje uit en gunnen ons dus ook een (klein) beetje rust. 's Middags de fiets gepakt en allebei de prutskes achteraan in de fietsstoel, op weg naar een pompoenfeest. Leuk, grappig, modderig, pompoenerig enzovoort.
Allé, ge ziet het, we houden ons goed bezig.

september 2007

1 comment:

Anonymous said...

Liefste Waaltjes,

het is altijd leuk om weer eens een kijkje te nemen op jullie super blogg.
Er staan weer massa's leuke foto's, oa. van mijn zoon :-)
Jullie hebben in september blijkbaar voortdurend gefeest. Leuk !
Erinn en Jente zien er op de foto's echte schatjes uit. Hopelijk is dat in werkelijkheid ook zo.

Groetjes en tot op de wandeling,
Nele, Renaat en Evert