Saturday 27 June 2009

Een passief huis in 3 maanden, D+14

Afgelopen maandag werd de eerste vrachtwagen beton geleverd voor de funderingen van de woning. Intussen werden ook een aantal wachtbuizen in de grond gewerkt. Een deel van de grondwerken is echter uitgesteld tot latere datum, waaronder het ingraven van een aardwarmtewisselaar en de regenwaterput.



Vrijdagavond zag het er al heel anders uit. De vloerplaat is gegoten, en de muren van de carport staan recht. We kunnen onze auto reeds parkeren, en hoeven niet langer de berm van de buren te gebruiken. De carport zelf zit nog niet in de planning voor de werken dit jaar, en komt er pas wanneer we een beter zicht hebben op onze financiële situatie. Het zal er de eerste maanden/jaren wel wat vreemd uitzien.



Door het graven maakten we ook kennis met de lokale bodem, een zware leemgrond die stevig aan de schoenen blijft plakken. Ideaal voor aardappelen, maar het werken in de moestuin wordt geen evidentie. Intussen oogstten we ook de eerste krieken en frambozen. De aanplantingen van afgelopen winter beginnen hun vruchten af te werpen!

2 comments:

rachel said...

De eerste foto is een Ravlee waard(ig). De tweede foto is dan weer gekuist realistisch. Maar wellicht het meest interessant om een solide huis op te bouwen. Succes dermee!

rachel said...

RAVEEL waard(ig) - stom toetsenbord :p(