Sunday, 25 November 2007

Kiekjesdag

We zullen deze inhaalbeweging beginnen met gisteren. Gisteren was een prachtige dag, ik verdiende 50 euro, het was mooi weer en we fietsten naar de speciale babyboomplantactie van Braine-l'Alleud, onze gemeente. Elke baby die in Braine geboren wordt, mag een boompje komen planten in een speciale weide. Schoon gebiedje, omgeven door autostrades en woonwijken, maar al bij al redelijk groot en dus niet te veel last van die menselijke zaken. Toch eventjes een wandeling kunnen maken en kunnen genieten van die heerlijke zompige geur van oud gras. Deed me denken aan beheerswerken aan de Roeselarekreek, in die goede gouden tijden van de JNM. Maar enfin, kindjes moe dus vlug vlug naar huis en allen in bed, wij incluis. De afwas kon verder beschimmelen, de was kon zich verder verkreukelen en het speelgoed kon kwijt blijven, het kon ons een worst wezen...
Hannes moest 's avonds uit: een grootse reünie van de regeltechniekers uit d'unief van Gent. Ze waren zeker met z'n vieren, wat een lol moeten ze beleefd hebben, die burgies, wiskundige moppen tappend bij een dubbel glas spuitwater!

Vandaag was weer eens 'op een ander'-dag: Vicky en Raas nodigden ons uit in hun nieuwe huisje in Roborst en we kregen er een zalige Griekse schapenstoofschotel voorgeschoteld (hoe heette dat ook alweer? iets met een Y). Ze hebben het ginds blijkbaar goed naar hun zin, zo op den buiten, met modderige weiden rondom en een gezellige bar op 5 minuten te voet, wat heeft een mens nog meer nodig?
Vorige zondag was 't 'op een ander' bij Cindy en Marnix in Nieuw-Namen, dat is net in Nederland. Marnix bouwde eigenhandig zijn kasteel met wintertuin en zomerterras en sportzaal. Cindy volgde een speciale kleurencursus en koos zo de gordijnen en kleuren van de muren. Blijkbaar geen weggegooid geld zo'n cursus, want het geheel zag er piekfijn uit. Cindy maakte voor ons een vegetarische winterschotel en een appeltaart. We worden écht verwend door onze vrienden!
Volgende week zondag worden we verwacht in Everbeek bij Ymke, Yorijn en hun oudertjes. Benieuwd wat we daar zullen lekkerbekken!

Oh ja, deze morgen werd Jente vroeger dan normaal wakker en hij zag er zó uit. Kan iemand ons helpen?

november 2007

5 comments:

DLaget said...
This comment has been removed by the author.
dries said...

Hij lijkt op "de mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft"...

Hola said...

Hola chicos, es un placer verlos tan bien y felices como siempre. También nos da nostalgia tenerlos tan lejos y no poder compartir juntos esta hermosa vida, pero con toda certeza los llevamos siempre en el corazón.
Un beso y un abrazo muy colombiano para los cuatro.
los quiero.
Lizeth.

Juan Fernando said...

Amados amigo,
Que hermoso sembrar vida con amor.
JuanFe.

maarten said...

bij de eerste paragraaf heb ik toch goed moeten lachen!