Monday, 5 March 2007

Trouw Liesbeth en Joris

Er was eens, in het verre West-Vlaanderen, een superdeluxe-feestzaal met de charmante naam 'De Oude Melkerij'. Ik voelde mij er direct thuis en Jente vanzelfsprekend nog meer... Onze twee trouwers zagen er prachtig uit, moe maar voldaan, de zaal was origineel versierd met reuzengrote zwart-wit-foto's en we kregen spontaan drie kussen van de fiere ouders. Aan tafel was het smikkelen en smullen geblazen, d'r waren zelfs hart-smarties voorzien om de lange pauzes tussen de gangen door iets te kauwen te hebben. De burgies waren in form die avond, en hun partners ook. Iedereen had zich fantastisch uitgedost, maar alle eer gaat naar Nele met haar snoezig zwanger buikje.

Emmy had voor de gelegenheid een rokje aangedaan en haar vriend Ruben nogmaals thuisgelaten (heeft dat iets met elkaar te maken?), Elke had Karim van zijn doctoraat kunnen sleuren en Kirsten en Stijn waren nog nét niet naar Zelzate verhuisd (of all places!). Renaat kon zich nog eens volledig laten gaan, één van de laatste keren vooraleer het vaderschap hem te veel wordt. Veerle was een regelrechte diva uit een modern sprookje, Jente at, vrat en sliep en wij, tja... wij waren weer eens die onnozelaars die als eerste wegmoesten omdat het nog anderhalf uur rijden was naar ons bedje en de dag erna twee kindjes alle aandacht opeisten.
Het eten was overheerlijk, echt waar, en die West-Vlaamse gewoontes zag ik ook wel zitten, jammer dat wij al getrouwd zijn. Dat zwaaien met een vuile serviet, zodat de buren wat restjes in hun schoot geworpen krijgen, ja, dat had wel iets. Deed me wat denken aan de jnm...
Hopelijk is ons trouwkado in de smaak gevallen (bakstenen gevuld met geld en goed dichtgemetst). Joris en Liesbeth, stuur ons een foto van jullie pogingen om alles eruit te halen. Veerle, stuur ons een link naar jouw foto's. Renaat, ajb. stuur ons niets.
Enfin, 'k zal me maar verder inhouden. 't Was een zeer geslaagde avond, nu wordt het wachten op de volgende trouwers, maar bij die burgies kunnen ze daar lang over doen...
PS: wie zorgde voor de special effects (maansverduistering)?

3 comments:

veerle said...

Heyhey

deze diva hier heeft de fotootjes op 't net geplaatst, kijk maar eens op http://veerlehostens.spaces.live.com
't is niet zo schoon en verzorgd als jullie blog hoor!

groetjes

Veerle

Ikke said...

Ik ga mij toch nen keer bemoeien !
Eerst en vooral bedankt voor het complimentje aan de zijde van mijn bevallige wederhelft.
Het was leuk om nog eens een reünie met de "bende" mee te maken.
Voor herhaling vatbaar.
Misschien op onze babyborrel !
Vele groetjes,
de trotse toekomstige papa

Ikke said...

Veerle,

bedankt om de onvergetelijke avond vast te leggen op de gevoelige plaat.
Het zijn prachtige foto's.
Zijn er nog foto's?
Han & Fen?