Sunday 24 June 2012

Grissini

Basilicum-kaasgrissini

7g gedroogde gist
1tl suiker
500g bloem
 0,6 dl olijfolie
20g verse basilicum, gehakt
50g parmezaanse kaas, geraspt
2tl grof zeezout

1) Gist, suiker en 3,2 dl warm water in een kom mengen, 5 à 10 minuten op warme plaats zetten tot het schuimig wordt.
2) Bloem en 1tl zout zeven, gist en olie erdoor roeren (indien nodig water toevoegen)
3) Maak van het deeg een bal en leg die op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg in 10 minuten zacht en elastisch. Doe het basilicum en de kaas erbij en kneed het dan nog 2 minuten.
4) Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek af en laat het 1 uur op een warme plaats staan tot het in omvang is verdubbeld.
5) Verwarm de oven voor op 230°C en vet twee grote bakplaten in.
6) Kneed het deeg nog 1 minuut. Verdeel het in 24 porties en rol elke portie uit tot een 30cm lange stengel. Leg de stengels op de bakplaten, bestrijk ze met water, bestrooi ze met het zeezout en bak ze in 15 minuten krokant en goudbruin.

En klaar was kees...

1 comment:

rachel said...

Het proberen waard me dunkt!
doei!
tRat