veganistisch, 15' voorbereiding, 45' bereiding, voor 4 personen
Eén van mijn favorieten! Ik vind kikkererwten heerlijk, ook al zijn ze niet zo eenvoudig klaar te maken. We gebruiken een snelkookpan, dat bespaart veel tijd en energie, en af en toe koop ik ze ook in potten al gekookt.
2 uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, uit de pers
1 el ghee of olie
1 tl chilipoeder
1 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 el gemalen komijn
1 el gemalen koriander
2 blikjes kikkererwten à 440g, uitgelekt
1 blikje tomaten à 440g, in stukken
1 tl garam masala
1. Verhit de olie in een pan, voeg ui en knoflook toe en fruit ze op middelhoog vuur al roerend glazig.
2. Voeg chilipoeder, zout, kurkuma, paprikapoeder, komijn en koriander toe. Bak dit al roerend 1 minuut.
3. Roer de kikkererwten en niet-uitgelekte tomaten erdoor. Laat het mengsel afgedekt op laag vuur 20' sudderen; af en toe roeren. Roer de garam masala erdoor. Laat het nog 10 minuten met deksel sudderen.
Verse tomaten erin gooien gaat natuurlijk ook, maar dan wat minder lang laten sudderen.
Veel plezier!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
als gevolg op je vraag om reacties, hier een suggestie:aan de overschotjes van je kikkererwten kan je azijn en tamari toevoegen voor een lekker fris voorhapje.
tot noges
Mams
Post a Comment