Thursday, 13 August 2009

Aardappel-appelschotel

vegetarisch, 30' voorbereidingstijd, 45' oven, voor 4 personen

Nodig:
2 grote aardappelen
3 groene appels
1 ui
60g fijngeraspte belegen kaas
2,5 dl room
1/4 tl nootmuskaat
versgemalen zwarte peper

1. Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Bestrijk een grote, ondiepe ovenschaal met olie. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de gepelde ui in dunne ringen.
2. Leg aardappel, appel en ui in laagjes in de schaal; eindig met een laag aardappel. Strooi er gelijkmatig kaas over. Giet de room erover.
3. Bestrooi de schotel met nootmuskaat en zwarte peper en bak hem in ca. 45 minuten goudbruin. Laat hem voor het serveren 5 minuten staan.

No comments: